МЕТRО продаде 11 магазина в Източна Европа за 250 млн. евро


МЕТRО продаде 11 магазина в Източна Европа за 250 млн. евро
Снимка:

4223

FLE, австрийското дъщерно дружество на френската инвестиционна група LFPI, купи 11 магазина на германската верига МЕТRО в Полша, Чехия и Унгария.

Сделката е за над 250 млн. евро, като включва продажба и обратно наемане на търговските обекти. Продавач е Metro Properties, компанията за недвижими имоти на Metro, съобщава Emerging Europe.

"Продажбата на избрани активи от портфолиото за недвижими имоти в региона на Централна Източна Европа е един пример за нашата глобална портфолио стратегия. Ние отключваме стойността на недвижимите имоти, която сме изградили и насърчавали чрез непрекъснати успешни операции", казва Волфганг Баумгартингер, директор по сделките в Metro Properties.

Портфолиото от продадени имоти включва 5 магазина в Полша (във Варшава, Вроцлав, Краков и Люблин), 3 в Унгария (всички в Будапеща) и 3 в Чехия (всички в Прага).

"С придобиването на 11 имота в Полша, Унгария и Чехия ние не само придобихме недвижими имоти в първокласни градове от Централна и Източна Европа, но и вече се възприемаме като силно ангажиран нов дългосрочен партньор на Metro AG", казва Александър Клафски, управляващ партньор във FLE.

"Оценяваме Metro като много опитен лидер на пазара в международния бизнес на едро. Точно като нашия нов партньор, ние се стремим да създадем дългосрочна устойчива стойност чрез нашия бизнес модел и нашите инвестиции", добавя Клафски.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички