Lenovo създаде телефон с виртуален екран


Lenovo създаде телефон с виртуален екран
Снимка: Getty Images

3204

Китайският електронен гигант Lenovo е произвел телефон с вграден лазерен прожектор, който показва виртуална клавиатура или екран, пише BBC News.

Интерактивният екран може да възпроизведе сензорния дисплей на телефона, компютърна клавиатура с реален размер или дори клавиши на пиано. Прожекторът служи и за излъчване на изображения и видео клипове върху стени. Телефонът Smart Cast беше представен по време на конференцията Tech World в Пекин.

Лазерният прожектор е с размери само 34х26х5 милиметра и няма нужда от фокусиране, за да показва контрастни образи върху стена или друга гладка повърхност. Видео клип, демонстриращ функционалността на Smart Cast, показва как завъртане на рамката, в която се намират лещите променя настройките на прожектора, така че или да се прожектират образи върху стена, или да се възпроизвежда екран върху хоризонтална повърхност.

Майк Льов, редактор на специализирания уебсайт Pocket Lint, който е изпробвал телефона, казва, че закъснението при използване на виртуалната клавиатура на Smart Cast е по-малко от това при други устройства. “Историята на телефоните с прожектори трудно може да се нарече розова”, посочва той. “Samsung пусна на пазара Galaxy Beam през 2012 година и това беше провал. Оттогава няма друг производител, който да е отбелязал успех”. Льов допълва, че изпробването на Smart Cast не го е убедило, че новият смартфон ще прекъсне този цикъл.

По време на Tech World Lenovo представи и “умен” часовник с два екрана, наречен Magic View. Устройството има стандартен “общодостъпен” дисплей, който може да се види от всеки и втори “частен” екран, който се вижда само под определен ъгъл и близо до лицето.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички