Колко време трябва да останете на една и съща работа?


Колко време трябва да останете на една и съща работа?
Снимка: iStock/Guliver

3897

Честото сменяне на работни места не е препоръчително, но и застояването на една и съща работа дълго време също може да навреди на кариерата ви. Това твърди авторът на успешни книги на тема мениджмънт Сузи Уелш.

"Преди години беше нещо нормално и очаквано да започнеш в една компания веднага след университета и да се пенсионираш там. Днес икономиката е много по-динамична и това е трудноосъществимо", казва тя, цитирана от CNBC.

Вече никой не очаква, че първата му работа, или която и да е работа, да е за цял живот. В някакъв момент всички избират нова възможност за персонален и финансов растеж - въпросът е точно кога.

"Разумно е да останете на една работа между 3 и 5 години. В този срок би трябвало вече да сте взели максималното от мястото. А шефовете ви може да започнат да се чудят дали "старото куче" ще се адаптира добре към промените, ако такива се въведат", допълва Уелш.

Съветът ѝ на третата годишнина от постъпването ви в една компания да започнете да се замисляте за следващата си кариерна стъпка. Не е казано да напуснете на следващия ден, но поне си направете план за бъдещето.

Разбира се, има и изключения от правилото. "Ако наистина обичате това, което правите, ако виждате път за израстване и развитие, останете на тази работа", казва Уелш. "Но ако - подобно на много хора - си знаете, че напускането ви е само въпрос на време, не се питайте "за кого бие камбаната?". След пет години на позицията бие за вас."

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички