Колко са "виртуалните" животни у нас?


Колко са "виртуалните" животни у нас?
Снимка: Pixabay

2874

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и практикуващите ветеринарни лекари извършват инвентаризация на животните в стопанствата в цялата страна. Това е обявил зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов по време на среща със земеделски производители в Благоевград, цитиран от пресслужбата на агенцията.

Целта на проверките е да стане ясно има ли и колко са "виртуалните" животни във връзка с приема по директните плащания за Кампания 2019 г.

Системата трябва да се изчисти от такива практики, категоричен е бил зам.-министър Янко Иванов. По думите му проверките и инвентаризацията ще продължат, защото трябва да има яснота и по-добър контрол. По време на проверките във фермите ще бъдат гледани и паспорти, ветеринарномедицински свидетелства на животни и отразяването им в Интегрираната информационна система на БАБХ - ВетИС. "Трябва да има справедливо и ефективно разпределение на средствата, които се дават на животновъдите", е казал още зам.-министърът.

Сред основните цели на Министерството на земеделието, храните и горите е Общата селскостопанска политика след 2020 г. по отношение на директните плащания да не претърпи кардинални промени, е уверил земеделските стопани Янко Иванов. По-голям фокус ще има върху малките и средни земеделски стопанства.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички