Колко е богатството на най-големите звезди в тениса?


Колко е богатството на най-големите звезди в тениса?
Снимка: БГНЕС

13384

Тенисът е един от най-обичаните спортове в света. Точно в момента погледите на всички негови любители са насочени към престижния турнир "Уимбълдън". Знаете ли обаче кои са най-богатите тенисисти?

На първо място се нарежда Роджър Федерер. Швейцарецът е истинска легенда с 18 титли от Големия шлем. Той притежава около 400 млн. долара, като по-голямата част от тях всъщност идват не от състезания, а от рекламни договори с марки като Nike, Rolex, Wilson и др.

Новак Джокович пък е първият тенисист, който успява да спечели повече от 20 млн. долара в един сезон. Цялото му богатство възлиза на близо 160 млн. долара.

Според последните известни данни с толкова разполага и Серина Уилямс, която няколко пъти е била начело на класацията за най-добре платени дами в спорта. В момента Серина очаква първото си дете и едва ли ще се поколебае да му осигури най-луксозните играчки и принадлежности.

Испанецът Рафаел Надал има невероятни успехи на корта. 15 пъти е печелил турнир от Големия шлем, има и олимпийски медал от игрите в Пекин през 2008 г. Богатството му възлиза на 125 млн. долара.

Рускинята Мария Шарапова също е сред големите звезди в тениса. Отсъствието ѝ от корта за известно време заради открит допинг в кръвта ѝ се отрази донякъде на финансите ѝ, тъй като загуби част от спонсорите и рекламните си договори. Но все пак Маша има 135 млн. долара в сметките си, така че не се тревожете за нея.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички