Китай ще подкрепя икономиката чрез понижаване на данъци

Китай ще подкрепя икономиката чрез понижаване на данъци
Източник: iStock/Guliver

Китай предприема данъчни и таксови съкращения в размер на десетки милиарди долари като част от стремежа да стимулира задъхващата се икономика, разширявайки обещанията от такива действия в размер на 300 милиарда долара, обявени миналия месец.

Тъй като растежът е близо до най-ниското от три десетилетия равнище и икономиката се бори с проблемите, възникнали от действията на САЩ в търговията, Пекин се опитва да преодолее проблемите като накара огромната армия от потребители да започне да харчи.

Държавният съвет, или кабинетът, заяви късно в сряда, че ще намали разходите за електроенергия и интернет, пристанищни и железопътни такси и различни такси за физически лица и предприятия, за да се намалят годишните тежести с около 300 млрд. юана (45 млрд. долара).

За бизнеса правителството ще намали средните такси за електричество с 10% и ще намали таксите за широколентов достъп за малки и средни предприятия с 15%, съобщи официалната информационна агенция Синхуа.

Ще бъдат намалени и таксите за регистрация на търговски марки, съобщи Държавният съвет.

За физическите лица Китай ще намали бюрократичните тежести като такси за внос на пощенски пратки, регистрация на недвижими имоти, издаване на паспорти и тарифи за мобилен интернет.

"Намаляването на данъците и таксите е нашата основна мярка за справяне с низходящия икономически натиск тази година", заяви премиерът Ли Къцян, предаде Синхуа.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.