Караниколов: За година са изтеглени 1 млн. литра некачествено гориво


Караниколов: За година са изтеглени 1 млн. литра некачествено гориво
Снимка: БГНЕС

2203

Тази година са изтеглени 1 млн. литра некачествено гориво. Министерството на икономиката чрез Държавната агенция за метрологичен и технически надзор контролира качеството, но цените се определят от международните пазари. Това коментира министърът на икономиката Емил Караниколов в ефира на БНТ.

"Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво. Проверките продължават и ние се занимаваме с това. А относно цените на горивата – Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) следи дали няма картел, монопол или изкривяване на пазарите", уточни той.

По думите му правителството продължава да следва своите политики по изпълнение на програмата. "Имаме около 400 млн. лв. повече за образование. Имаме увеличение на заплатите, а в социалната сфера имаме увеличаване с около половин млрд. лв. Хората с увреждания в момента виждат в това правителство решение на техните проблеми", смята Караниколов. Той прогнозира, че до 2021 година минималната заплата в страната ще бъде 650 лв., а средната – 1050 лв.

По повод протестите в страната министърът заяви, че проблемът е в доверието. "Ние започнахме от дъното, но в момента България има икономически ръст. Видно е обаче, че нещата се случват бавно'', каза още той.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички