Какво мотивира 88-годишния милиардер Уорън Бъфет да продължава да работи?


Какво мотивира 88-годишния милиардер Уорън Бъфет да продължава да работи?
Снимка: Getty Images

4445

С възрастта, а и с постигането на определен успех, доста хора губят мотивацията да се развиват. Това обаче определено не важи за легендарния инвеститор Уорън Бъфет. На 88-годишна възраст той продължава да е активен, въпреки че има предостатъчно средства за спокойни старини.

Всъщност Бъфет още на 27 години е милионер благодарение на успешните си бизнес начинания, а днес притежава над 88 млрд. долара и е на трето място в списъка на най-богатите хора на планетата. Въпреки това води доста скромен живот - все още живее със съпругата си в къщата в Омаха, която купили преди години. Няма нито яхта, нито частен самолет, нито остров, нито пък двадесет различни луксозни коли. Самият Бъфет казва за себе си, че е "създание на навика" и не обича промените. Защо обаче продължава да работи, щом не е, за да трупа богатства?

На първо място, просто обича работата си. Казвал е в интервюта, че направо "танцува" по пътя към офиса и обожава да разговаря с "умните и интересни" хора там, пише Inc. 

На второ място, Бъфет иска да увеличи максимално стойността на компанията си Bershire Hathawey. В последните три десетилетия се труди активно за това и смята, че ако го постигне, ще остави нещо полезно за обществото. Споделял е, че гледа на Berkshire Hathawey като на "незавършено произведение на изкуството"

Освен това, професията "инвеститор" е като виното - с възрастта ставаш по-добър. Мъдростта и опита от годините работа позволяват на Бъфет да предрича с голяма точност кое начинание ще му донесе успех. Показателно е, че е спечелил 99% от настоящото си състояние, след като е навършил 50 години.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички