Как работното място усложнява хранителните ни навици


Как работното място усложнява хранителните ни навици
Снимка: iStock/Guliver

3679

Все повече хора започват да се интересуват от храната, която консумират ежедневно. Гледаме на нея по начин, непознат за предишните поколения - броим калории, пресмятаме въглехидрати и изучаваме микроелементите и връзката им между нашето физическо и психично здраве. Тестваме връзката си с храната на най-различни нива, изпробвайки кето диети, палео, веган и какво ли още не.

Независимо какви са хранителните ви навици, офисът може да бъде трудно място за упражняване на дисциплина в това отношение. Първо, защото нашите колеги често могат да бъдат прекомерно заинтересовани от това, което ядем и как го ядем, което, честно казано, е доста досадно. Появяват се въпроси от типа на „Готвиш се за лятото ли?”, „Няма ли да ядеш с нас?” и т.н.

Второ, работните пространства в повечето случаи изобилстват от продукти, които почти всички се опитваме да избягваме. Да не говорим за дните, когато някой колега празнува рожден ден или има друг приятен повод в офиса – торта, бонбони, бисквити и сладки са в състояние да съсипят всеки хранителен режим. Затова най-добрият вариант е да правите вашия „хранителен избор” ден за ден, оставяйки си примерно само един ден от седмицата, в който да консумирате храни с високо съдържание на захар. И разбира се – не преговаряйте със себе си, а бъдете стриктни!

Третата причина, поради която връзката ни с храната е по-трудна за управление на работното място, е заради „наградата”, която получаваме, когато я консумираме. А именно – прави работния ни ден по-приятен какво на неврологично ниво, така и на психично.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички