Как да си поставяте изпълними цели за лятото


Как да си поставяте изпълними цели за лятото
Снимка: iStock/Guliver

4245

Лесно е да прекарате лятото си край басейна или на морския бряг. Точно в сезона, в който всички са на „отпускарска” вълна, може би концентрацията ви не е в най-добрата си форма. Но въпреки това, можете да отделите време за постигане на значимите цели.

1. Направете списъци за летните месеци

Да си кажете „Това лято ще отида еди къде си” не е достатъчно. Вместо това, отделете един следобед или вечер и наистина помислете какво искате да свършите, какво умение искате да усъвършенствате, каква цел искате да постигнете - и след това я запишете. Нека списъкът да е на видно място за вас, може би на хладилника, бюрото или огледалото в банята. Четете го толкова често, колкото е нужно, за да преминете към действие.

2. Поставяйте месечни, седмични и дори дневни цели пред себе си

Честно казано, поставянето на цели е лесно. Обаче отчетната страна на нещата е това, с което хората се борят. Вместо да мислите за лятото като за едно огромно парче време (90 дни), опитайте се да си представите лятото като три отделни глави (юни, юли и август). След това разделете всяка една от тези глави на под-глави (Седмица 1, Седмица 2, Седмица 3, Седмица 4). И тогава в рамките на тези под-глави напишете значимите за вас неща, които трябва да се свършат. Къде искате да бъдете в края на юни, да речем? И какви цели трябва да постигнете, за да стигнете до там? Как можеш да постигнете тези цели на седмични етапи? Колкото по-близо виждате пред себе си следващата стъпка, толкова по-вероятно е да останете последователни в процеса, от колкото ако имате глобален 3-месечен план.

3. Избягвайте да „дублирате” летните си цели с тези, които поставяте през другите месеци

Лятото е един от най-вдъхновяващите сезони на годината. Това е чудесно време да си позволим да постигнем неща, които обикновено не можем или ни затрудняват заради външни фактори – ремонт на апартамента, изкачване на връх, организиране на тийм билдинг и т.н. Това е начин да поддържаме връзка с онова детско усещане за „лятна ваканция“, където тези три месеца се усещат различно от останалата част от годината.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички