Как да се "продадете" за 30 секунди


Как да се "продадете" за 30 секунди
Снимка: iStock/Guliver

3289

На подсъзнателно ниво човек си изгражда впечатление за някого буквално в първите секунди от запознанството. Това важи и за личните контакти, и за интервютата за работа например, където имате ограничено време да се представите в най-добрата си светлина. Дори Кларк, маркетинг специалист и автор на книги за предприемачество, казва, че когато някой иска да "продаде" способностите и уменията си, трябва да следва тези съвети:

1. Първите 30 секунди са изключително важни - но не започвайте веднага да говорите за себе си. Трябва да има диалог, а не монолог, ангажирайте отсрещната страна.

2. Как да стартирате разговора? Не разчитайте на определен сценарий, а персонализирайте темата спрямо човека срещу вас. Ако, да кажем, той/тя работи във финансовата сфера, а вие имате предишен опит там, кажете нещо в тази посока.

3. Нека първата информация, която дадете за себе си, да е кратка. Споделете нещо, после веднага задайте въпрос на събеседника си. Хората обичат да говорят за себе си, така ще го предразположите. А и отговорът ще ви даде нова "кукичка", за която да се хванете, за да поведете разговора в желаната насока. 

4. Помощ от приятел. Разберете се предварително с ваш приятел или приятелка да насочат разговора в посока вашите качества. Когато друг човек ви похвали за нещо или привлече вниманието върху ваше постижение, няма опасност да изглеждате твърде самонадеяни или надути.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички