Как да напуснете скучната си работа и да последвате мечтите си


Как да напуснете скучната си работа и да последвате мечтите си
Снимка: iStock/Guliver

3620

Всички млади хора мечтаят, планират смело и се вълнуват от бъдещето. Но с напредването на възрастта усърдието изглежда изчезва. Това намаляващо ниво на амбициозност създава основа за компромиси. И така, в един момент вече обвинявате хора и ситуации за вашето собствено нещастие и скучна работа.

1. Излезте от зоната за комфорт

Една голяма причина, която компрометира кариерата и мечтите ви, е отказът да излезете от вашата зона на комфорт. Не искате да вдигнете летвата. Но уви, часовникът тиктака и времето си лети. Ето защо сбогуването с удобството е една от най-големите стъпки за прекъсване на сивото ежедневие.

2. Отървете се от спомените от настоящата си работа

В повечето случаи вашето минало не ви позволява да се освободите в настоящето, защото спомените ви от отминалите дни са доминиращи над спомените, които искате да създадете. Но само, загърбвайки миналото бихте могли да направите голям скок към професионалната реализация.

3. Приемете с усмивка неуспеха

Звучи глупаво? Не е. Успехът е неуловима маска, покриваща много безжизнени лица, преживели неуспех преди това. В случай, че не знаете, ако Томас Едисън не се беше провалил веднъж, надали някога щеше да стане най-известният новатор на Америка. Преследването на мечтаната кариера е низ от борби и неуспехи. И ако не сте готови да се проваляте много пъти, нямате право да успеете.

4. Забранете социалната среда да ви контролира

Много често социалната среда играе по-голяма роля, от колкото би трябвало. Не ставайте марионетка на хората и не се притеснявайте от нечия критика.

5. Не анализирайте твърде много

Интелигентните хора са предразположени към прекалено мислене, което може да доведе до невъзможност за вземане на решения или предприемане на адекватни действия. Да, вие сте интелигентни, но трябва да сте по-умни! Никога не позволявайте на вашата интелигентност да се превърне в пречка при осъществяването на мечтите ви.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички