Как да изберем качествена боя за коса


Как да изберем качествена боя за коса
Снимка:

2864

Промяната на цвета на косата може да означава много за една жена. Когато това е породено от необходимост, обикновено става въпрос за прикриването на нежеланото побеляване на косата и така външният вид не се променя и самочувствието остава високо.

Далеч по-различно стои въпросът, когато промяната на цвета идва заедно с промени в живота на жената.

Важни моменти като започване на нова работа или нова интимна връзка може да са малката искра, която да е началото на голямата промяна.

Разбира се, за да е успешна тази промяна и да има положителния ефект, който търсите, ще се наложи да изберете боя за коса, която не само да оцвети косата ви в желания нюанс, но и да намали увреждането във възможно най-голяма степен.

Как работят боите за коса

Тук трябва да имате предвид няколко важни особености, които могат да повлияят на крайния резултат и за да сме максимално изчерпателни, попитахме един от водещите магазини за професионална козметика у нас – BeautyMall.bg.

Техните експерти и сътрудници ни споделиха не малко тайни, натрупани през годините, посветени в помощ на тези които държат на добрия външен вид.

Ако боядисвате косата си за първи път, ще е значително по-лесно да постигнете цвета, който виждате на палитрата.

Това няма как да стане с тази лекота, ако косата ви е имала предходно боядисване или в момента имате остатъци от боя, които трябва да покриете.

Имайте предвид, че ако планирате коренна промяна и големи разлики, ще се наложи да обезцветите косата, което допълнително ще удължи процеса.

Но, да се върнем на самото боядисване. Това включва смесването на боя и окислител, което се прави непосредствено преди самото нанасяне.

Това е важно, защото все пак става въпрос за химикали, които взаимодействат и времето през което са активни е ограничено.

Не трябва да подценяването нито една от двете съставни части. Боята трябва да съдържа не просто качествените пигменти, но и редица допълнителни съставки, които да подхранят косата и да я оставят не просто с цвета, който желаете, а блестяща и силна.

Именно поради тази причина тук се влагат редица ценни масла и добавки, които да предотвратят изсушаването, заради което косата може да изгуби жизнеността си.

Оксидантът от своя страна е този, който помага на всеки един косъм да приеме боята. Това трябва да е внимателно съобразено с особеностите на косата и най-вече с търсения краен ефект. Оксидантите имат различна концентрация, която естествено оказва различно влияние на косата.

Как да изберете качествени продукти

Никоя жена не избира умишлено некачествена козметика за лицето, тялото или косата си. Това най-често се дължи на не добра информираност и може лесно да се избегне, като се запознаете с действието на различни козметични продукти.

Най-просто казано косата може да бъде сериозно увредена, ако изберете от масово предлаганите бои за коса.

Да, цената им е значително по-ниска, в сравнение с професионалните бои за коса, но в дългосрочен план това ще ви излезе не само по-скъпо, но може и да нанесе трайни поражения, които не подлежат на възстановяване.

Какво значи професионална козметика за коса

Зад тези думи стоят не просто качествени продукти, които са дело на водещите световни гиганти w областта на козметиката.

Продуктите, които са обозначени като професионални, са насочени към професионалистите, които както може да очаквате, не правят компромиси.

Така няма да има нужда да посещавате колорист, за да се сдобиете с желания цвят на косата. Той може да бъде постигнат лесно и за целта трябва само да се сдобиете с подходящите бои за коса.

Това може лесно да се случи и онлайн и в случай, искате да намерите лесен начин и място от което да изберете всички нужно, може да разгледате магазина на BeautyMall.bg, като не забравяйте, че ако имате нужда от консултация, ще получите не просто съвет, а индивидуална насока как да получите максимума за всичко, което може да ви накара да изглеждате и се чувствате прекрасно.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички