КАТ с нови дрегери за 2,5 млн. лева


КАТ с нови дрегери за 2,5 млн. лева
Снимка: БГНЕС

3726

Пътна полиция ще се сдобие с нови дрегери за алкохол и наркотици на приблизителна стойност от 2,5 млн. лева. Това предвиждат предложения за финансиране на проекти, свързани с безопасността на движението от фонда, в който се събират глобите на нарушителите. Предложенията са отправени след последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към МВР, пише "Монитор".

В публикуваните документи на страницата на комисията се вижда, че е необходима доставка на мундщуци за анализатори на алкохол в дъха, които са на стойност около 73 хил. лева. Трябва да се доставят и сертифицирани сравнителни материали за извършване на последваща проверка на анализатори за алкохол в дъха за 11 500 лева. По-сериозна сума ще отиде за шествалентни еднократни полеви тестове за дрога, които ще излязат на бюджета 648 хил. лева 

Следват и седем валентни тест-касети за други уреди за дрога, които ще са малко над 1 млн. лева.

За следгаранционното обслужване на техниката са предвидени 333 хил. лева. Ще бъдат подновени и старите дрегери за алкохол, което ще струва близо 350 хил. лева.

Друга интересна точка, поставена под номер 14 в публикуваното предложение е купуването на 20 нови стационарни камери за контрол на скоростта. Те ще са за около 2,4 млн. лева. Новите уреди се очаква да бъдат поставени на местата, където има концентрация на катастрофи и загинали. От „Пътна полиция“ обясняват, че това се прави с цел превенция, а не с цел на събиране на повече глоби. По същата причина се предлага да бъдат купени и още 4 системи за контрол на средната скорост.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички