Jaguar и Google разработват електрически автономен премиум автомобил


Jaguar и Google разработват електрически автономен премиум автомобил
Снимка: Waymo

3595

Автомобилният производител Jaguar Land Rover и фирмата Waymo, която бе създадена като проект за направа на автономни превозни средства на компанията Google, стартираха съвместен проект. Неговата цел е разработката на първият в света електрически премиум-автомобил без шофьор. Той ще бъде създаден на базата на модела Jaguar I-PACE, като ще бъде най-безопасният на пазара, предаде Actualno.com.

Първите прототипи Waymo Jaguar I-PACE, оборудвани с технология за автономно управление, която е напълно готова за масово производство, ще започнат тестове по-късно тази година. Пътните изпитания и събирането на данни в реални условия ще позволи на инженерите на Waymo и Jaguar Land Rover да усъвършенстват технологиите и да осигурят оптимална безопасБулстрадност и надеждност. През първите две години ще бъдат произведени до 20 000 автомобила I-PACE, като те ще бъдат достъпни за клиентите на услугата на Waymo за транспорт без водач, потенциално извършвайки 1 милион пътувания на ден.

Самият Jaguar I-PACE бе показан през март и е първият изцяло електрически SUV автомобил на компанията. В същото време Waymo е единствената компания с автопарк от изцяло автономни автомобили (без хора на предната седалка) по обществените пътища. По-късно тази година Waymo ще стартира първата в света транспортна услуга с автономни автомобили, позволяваща на хората да си поръчат автомобил чрез приложението на Waymo.

„Докато ние в Waymo сме фокусирани върху създаването на най-опитния водач в света, екипът на Jaguar Land Rover е разработил изцяло нова платформа за електрически батерии, която ще зададе нов стандарт по отношение на безопасността, дизайна и възможностите. Сигурни сме, че клиентите на Waymo ще се наслаждават на безопасното, първокласно и приятно преживяване, което автономният I-PACE ще предлага”, заяви Джон Крафчик, главен изпълнителен директор на Waymo.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички