Износът и специализацията в един бранд движат напред "Нестле България"


Износът и специализацията в един бранд движат напред "Нестле България"
Снимка:

4300

Износът, който заема най-голям дял от оборота (35%) и конкретната специализация в един бранд са моторите на развитие на „Нестле България“ що се отнася до присъствието на компанията в нашата страна. Това стана ясно от затворена дискусия, в която участваха представители на ръководството на компанията, начело с главния ѝ изпълнителен директор Емануел Артур и журналисти.

Според казаното от финансовия директор на компанията Мариан Маринов и мениджъра на фабриката на „Нестле България“ за шоколадови продукти и бисквити в страната Мартин Крон продуктът, който е основният двигател на производството у нас е KitKat. KitKat се изнася от българската фабрика на „Нестле“ за региона на Европа, Близкия изток и Африка.

От „Нестле“ се похвалиха и, че са лидери в сегмента за шоколадови продукти в България (17,2% дял), като сериозен принос за този резултат дава новата вафла „Мура Black & White”, която била посрещната много добре.

Изнесените данни сочат, че за 2016 година оборотът на „Нестле България“ е 257 млн. лева, а само инвестициите за миналата година са 11,5 млн. лева. Тази година засега обемът на инвестиции ще е по-малък, защото, по думите на Емануел Артур, все още имало иновативни продукти, които тепърва ще търпят финансова оценка т.е. колко ще струва да бъдат пуснати на пазара и ще доведат ли до печалба. През миналата година „Нестле България“ има увеличение на на обема на продажби от 2,3%, а на органичния ръст (увеличението на стойността с включена инфлация) – 2,4%. Очакваната оперативна печалба е 25 млн. лева, но счетоводният одит още не е заверен от KPMG, като това трябва да стане до края на май. За 2017 година „Нестле“ прогнозира растеж от 2 до 4%, което е по-ниско от давания в предишни години диапазон от 3-6%. В България само през първото тримесечие на тази година растежът е 4%.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички