IoT започва да се комерсиализира


IoT започва да се комерсиализира
Снимка: iStock/Guliver

1517

През 2018 г. започна комерсиализацията на Интернет на нещата (IoT). Всяка пета компания в света има някакъв проект в тази област. Това каза д-р Павлин Добрев, R&D мениджър в Bosch Software Innovations, пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Около 70% от компаниите смятат да развиват проекти в областта на цифровата трансформация”, посочи специалистът, като уточни, че бизнесът днес не се състои само в продажбата на услуги или стоки на клиента, а голяма част от него е виртуална.

Той коментира, че често при липса на магазини се получава много по-добър търговски обмен през виртуалното усещане за бизнеса.

“Изкуственият интелект наистина вече навлиза навсякъде в ежедневието ни. В момента държим телефони, които са по-мощни от супер компютрите преди няколко години. И технологии, като добавена реалност, разпознаване на образи, снимки с перфектно качество, навлизат "във всеки джоб", напомни д-р Добрев.

“Друга нова много интересна технология е т.нар. блокчейн. Тук не реферирам цифровите валути, а по-скоро технологията, която дава възможност за договори, от които не може да се избяга. По този начин могат да се изпълнят определени сценарии в областта на автомобилната промишленост – например километражът да се направи така, че изобщо да не може да бъде манипулиран", даде пример за практичното приложение на IoT експертът.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички