Идея на Тръмп - хората, искащи убежище в САЩ, да плащат такса


Идея на Тръмп - хората, искащи убежище в САЩ, да плащат такса
Снимка: Getty Images/Guliver

1717

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нареди на имиграционните служби да въведат нови мерки срещу имигрантите, предаде БГНЕС, позовавайки се на Reuters.

Тръмп инструктира федералните служби да въведат такса за всеки човек, който иска убежище в САЩ. Освен това ще бъде забранено на тези, които са пресекли границата нелегално, да работят, докато не бъде разгледано искането им за убежище. По закон, Министерството на правосъдието на САЩ трябва да разгледа молбите за убежище в рамките на 6 месеца. Списъкът с чакащи искове, обаче, включва 800 хиляди случая, което би отнело години за проверка.

Разпоредбите са пореден опит на администрацията на Тръмп да ограничи увеличаващия се брой имигранти, които пресичат южната граница на САЩ и искат убежище в страната. Много от мерките ще променят значително процеса, през който минават имигрантите, но също така изискват отнемащи време регулаторни процедури, преди да влязат в действие, което вероятно ще отнема месеци.

Доналд Тръмп редовно обвинява законите на САЩ за търсене на убежище от чужденци и твърди, че те окуражават измамите и необоснованите претенции.

Защитници на сегашната законова рамка изтъкват, че опитите на Тръмп да ограничи или затрудни търсенето на убежище, ще навредят на тези, които наистина са преследвани или в опасности подават обосновани искове.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички