И Ferrari ще прави електромобил


И Ferrari ще прави електромобил
Снимка: Getty Images/Guliver

3237

Италианският производител на суперколи Ferrari планира създаването на електрически автомобил през следващите 5 години. Това обяви шефът на марката и генерален директор на концерна Fiat Chrysler Automobiles - Серджио Маркионне, по време на изявлението си на международния автосалон в Детройт, предаде Actualno.com.

Компанията възнамерява да разшири моделната си гама, за да увеличи продажбите си, но същевременно ще се опита да запази ексклузивността на марката. Затова всички нови модели на Ferrari ще си останат свръхскоростни автомобили с фирмения стил и дизайн на марката.

„Ако направи електрическо суперкола, Ferrari ще бъде лидер на световния пазар и в този сегмент. Много хора се удивяват на това, че Tesla направи суперкола на електрически батерии. Не искам да омаловажавам заслугите на Илън Мъск и екипа му, но смятам, че ние можем да се справим по-добре”, обясни Маркионе.

Идеята на италианците с пускането на Ferrari с електрическо задвижване е да отнемат част от пазара на новата Tesla Roadster (на втората снимка), която бе представена в края на миналата година. Моделът, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и развива над 300 км/ч ще се появи на пазара през 2020 г.

Във Ferrari работят и върху нови хибридни агрегати за своите модели, като целта им е увеличаване на продажбите от сегашните малко над 7000 автомобила годишно на над 10 000 бройки. Стратегическата цел на компанията е през 2022 г. операционна печалба да скочи двойно – до 2 млрд. евро.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички