Хонконг въведе огромна глоба за пушене на обществено място


Хонконг въведе огромна глоба за пушене на обществено място
Снимка: Getty Images

3524

Огромни санкции грозят всеки, решил да запали цигара на обществено място в Хонконг. Глоба от 1150 лв. (5 хил. хонконгски долара) е въведена за пушене на летището. Още с пристигането си, всички пътници са предупредени от големи табели, разположени навсякъде в аеропорта.

В градския транспорт глобата за пушене също е 1150 лв., а за пушене в града, санкцията възлиза на 1500 хонконгски долара, или 345 лв.

Голяма рядкост е да видите китаец да пуши на улицата, в колата, в бар или ресторант. Те водят изключително здравословен начин на живот. Статистиката показва, че средната продължителност на живота в Хонконг е една от най-високите в Азия. Вместо да пуши, почти всеки китаец практикува гимнастика.

Друг известен спорт е тайд зи цюан, още известно като тай чи - древно бойно изкуство, в основата на което е философията на даоизма. Има положителен ефект върху костната, имунната, нервната и дихателната системи и намалява стреса. Други пък правят просто гимнастика - на улицата, в градинките, в метрото.

Въпреки големите глоби, туристите в страната продължават да се увеличават. Само за миналата година броят на хората, посетили Хонконг, е 60 млн. души, съобщава Нова ТВ. Ако туристическият бизнес у нас се оплаква, че забраната за пушене на открито намалява броя на туристите, то за перлата на Азия това не важи.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички