Хонгконгската фондова борса въвежда нова търговска система


Хонгконгската фондова борса въвежда нова търговска система
Снимка: iStock/Guliver

3335

От 5 февруари Хонгконгската фондова борса (HKEx) ще въведе нова търговска система, която ще й позволи да се справи значително по-добре с нарастващия обем търгове.

Според вестник South China Morning Post новата електронна платформа Orion Trading Platform ще позволи обработката на до 60 000 транзакции в секунда. Това е два пъти повече, отколкото позволява настоящата система AMS / 3.8, стартирала преди 17 години.

Както изтъкват множество експерти, средният дневен обем на сделките с ценни книжа в Хонг Конг продължава да расте скоротечно. Само през първите три седмици на тази година са били спечелени 152 милиарда хонгконгски (19,5 милиарда щатски долара), което е почти двойно в сравнение със същия период миналата година.

Експертите свързват растежа на търговската дейност, в това число и притока на капитал от инвеститори от Китай, с механизма за кръстосана продажба между Хонг Конг и обектите в Шанхай и Шенжен.

Очаква се през настоящата година капитализацията на HKEx да продължи да расте и поради притока на нови големи листинги. Операторът на борсата обеща да улесни процедурата за публично предлагане на акции, за да привлече повече емитенти, свързани с високите технологии и "новата икономика".

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички