Грант Кардон ексклузивно за Expert.bg: Ако искате да успеете, трябва да се справите със страховете си


Грант Кардон ексклузивно за Expert.bg: Ако искате да успеете, трябва да се справите със страховете си
Снимка:

9211

Световноизвестният предприемач Грант Кардон, който ще се срещне с българската публика на 18 юни в Парк Хотел Москва, даде ценни съвети за успеха дни преди събитието специално за читателите на Expert.bg:

Да се справите със страха не е лесно, но е от изключително важно значение за успеха. Може би страха ви попречи да се обадите на клиент, да инвестирате в компанията си или да се преместите в нов град за някоя страхотна възможност, или пък да пренесете една страхотна връзка на следващото ниво. Внимавайте. Страхът си има начин да възпира хората и да ги прави неспособни да продължат напред. Един от най-честите въпроси, които ми задават, когато се срещам с хора е: "Грант, как се справяш със страха?". Знам много за страха.

Когато бях на 20, бях разорен. Дори нямах кола. Бях заобиколен от ограничено мислене, изпълнено с шум за недостиг. Нямах насока и нямах идея какво ще правя с живота си. И най-лошо от всичко – страхувах се... и този страх ме изяждаше. Дори на 30, когато започнах да откривам своя път, страхът продължи да ме тормози в лично и професионално отношение.

Страхът кара много хора да се провалят, без да оползотворят своя потенциал. През "най-лошите" години от живота ми, повечето хора, с които се консултирах или на които се доверявах за съвет за положението ми, искаха да вземам лекарства, за да се почуствам по-добре и да се справя със страховете и несигурността си. Тази опция, обаче, не ми харесваше. Просто не ми се струваше правилна.

Използвал съм наркотици и те никога не ме направиха по-сигурен, уверен и силен. Единственото нещо, което открих, че наистина може да се справи със страховете ми, беше действието. Правейки точно нещата, от които се страхувах, ме направи по-силен и по-уверен. Без изключение, нито едно нещо, от което се страхувах, бе толкова заплашително, колкото си го представях.

Нашият успех или липсата му, са свързани с това как се справяме със страха. Случва ли ви се да чуете за някаква възможност и след това да изредите цял списък с причини, защо да не я последвате? Търсите ли причината в други задължения и хора, които да обвините за това, че сте заседнали на едно място? Гарантирам ви, че се страхувате. Нормално е. И аз все още се страхувам, но вече искам да разбия страха. Когато използвате страха като гориво, ставате силни, с ясна визия и мотивирани. Започвате да търсите неща, които ви плашат и начини да избегнете играта на сигурно.

Ето как да започнете да се изправяте лице в лице със страховете си и да сграбчите ефекта, който те имат върху успеха ви.

1. Напишете списък с целите си.

2. След това напишете списък с нещата, от които се страхувате.

И след това ще видите – точно там на листа, как страховете ви са преградите между вас и постиженията. Поемете цялата отговорност за това защо не вървите напред. Това е страхът! Ако искате повече пари, повече свобода и повече добро в живота си, трябва да се научите да използвате страха като мотиватор.

Вземете чука и започнете да ги разбивате един по един. Трудно е. Минал съм през това. Ако удържите и сте наистина искрени, ще се справите със страховете си един по един. Повярвайте ми. Когато правите това, от което се страхувате, ще забележите възможностите около вас. Защо? Защото, когато можете да се справите със страха, можете да се справите и с успеха. Повече победи ще започнат да идват с всяка смела стъпка, която направите напред.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички