Google вече може да предскаже кога даден човек ще умре


Google вече може да предскаже кога даден човек ще умре
Снимка:

3942

Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да предскаже датата на смъртта на човек, въз основа на неговите медицински показатели. Това съобщи Bloomberg във връзка с изследванията на компанията.

Невронната мрежа вече е успяла да предскаже точно вероятността за смърт на пациентка, постъпила в болница в последен стадий на рак на гърдата. Докато компютърът на болницата оценил вероятността за смъртта на жената на 9,3%, невронната мрежа на Google - на 19.9%. Пациентката починала няколко дни по-късно.

По-голямата точност на прогнозата е била постигната, благодарение на анализа на по-ранни неизползвани записи в стари медицински картони и PDF файлове. Общо невронна мрежа анализира 175 639 факторa, което я прави по-бърза и по-точна, отколкото която и да е друга, съществуваща в момента програма.

Технологията на Google може също така да даде прогноза за оздравяването на пациента, за периода на пребиваването му в болницата, както и за вероятността от повторно лечение.

В момента Google тества използването на изкуствен интелект в такива области на медицината, като радиестезия, офталмология, дерматология и кардиология, отбелязва Bloomberg. Компанията планира да започне тестване на нов софтуер в Индия, където невронната мрежа ще се използва за откриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от усложненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, в резултат на нарушение във функцията на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват очите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички