Google Maps с функция, която съобщава за претъпкани автобуси

Google Maps с функция, която съобщава за претъпкани автобуси
Източник: Pixabay

Нова функция в популярното приложение Google Maps помага на пътуващите да избегнат претоварените автобуси, ако, разбира се, имат избор как да се придвижват по своя маршрут. Услугата вече е достъпна в 200 градове по целия свят, предава TechNews.

Google Maps за Android и iOS получи наскоро актуализация, която информира мобилните потребители колко претъпкан е чаканият автобус. Може да се окаже, например, че в автобуса са налични само места за правостоящи.

Новата функция напомня за подобна услуга на Google, предназначена да информира колко заети са заведенията, които хората посещават. Последната актуализация на Google Maps включва също данни за закъсненията в графика на градския транспорт.

И по-рано Google можеше да ползва информация за метрото, влаковете и автобусите в градовете, където тя е публично достъпна. Сега интернет компанията се е заела сама да събира информация за транспортния трафик и в други градове.

Услугата за натовареността на автобусите вече е достъпна в 200 градове по целия свят. Всеки може да провери дали услугата е налична и в неговия град, като стартира Google Maps на смартфона си и планира автобусен маршрут.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.