Гигант в химическата индустрия с интерес към инвестиции в България


Гигант в химическата индустрия с интерес към инвестиции в България
Снимка: Министерство на икономиката

2106

Представители на най-голямата компания в химическата индустрия в света – американската “Dow”, проучват възможности за инвестиции в България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Хауърд Чейс, отговарящ за връзките с институциите на компанията за Европа.

По време на срещата бяха представени предимствата на страната ни като дестинация за инвестиции и мерките по закона за насърчаването им. „България в момента има благоприятни макроикономически показатели, с добри темпове се увеличава Брутния ни вътрешен продукт и експорта“, подчерта зам.-министър Манолев. По думите му страната ни има дългогодишни традиции в химическата индустрия и подготвени кадри. „Министерството на икономиката оказва и институционална подкрепа на всеки стратегически инвеститори, а основен приоритет за нас е прилагането на мерки за постоянно подобряване на бизнес средата“, допълни икономическият заместник-министър, цитиран от пресцентъра на ведомството си.

Двамата обсъдиха и приоритетите в сектор икономика за българското председателство. Хауърд Чейс подчерта, че се за европейските компании е много силен сигнал, че страната ни си поставя като основна цел приемането на единна стратегия за индустриалната политика на ЕС. По думите му е важно да се набележат мерки, които да стимулират индустрията на ЕС, за да продължи тя да бъде конкурентна на световния пазар. Договорено бе и представители на Европейския съвет на химическата индустрия (представляващ над 29 хил. компании от сектора), да вземат участие в конференцията посветена на тази тема, която ще се организира в България в края на месец януари.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички