Германия не възнамерява да купува американски газ


Германия не възнамерява да купува американски газ
Снимка: Getty Images

1904

Германия няма да купува втечнен природен газ от САЩ, защото не е изгоден за страната от икономическа гледна точка и няма да гарантира икономическата ѝ сигурност. Това пише изданието Das Handelsblatt, цитирано от "Фокус".

Първо, ФРГ не разполага с необходимата инфраструктира за доставянето на американския газ, а строителството на необходимия терминал едва ли ще бъде рентабилно, категорично е изданието.

Отбелязва се, че към 2050 г. Германия планира да се откаже изцяло от използването на въглеродни източници на енергия и поради тази причина инвестициите в нова газова инфраструктура при съществуващия далеч по-евтин проект за „Северен поток 2“ са твърде „съмнителни и малко вероятни“, коментират в редакцията.

Das Handelsblatt припомня, че Русия осигурява едва шест процента от енергийните нужди на Германия, което говори за отсъствието на каквато и да била зависимост на страната от руските доставки – нещо, за което тръбят във Вашингтон.

Берлин едва ли ще рискува да загуби енергийната си сигурност, като замени Русия със САЩ, която води политика за „Америка на първо място“ и участва в търговски войни, е заключението на авторите на статията.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички