Финансови стратегии за развитие на водния сектор

Финансови стратегии за развитие на водния сектор
Източник: ИЕЦ

Иновациите във водния сектор ще обединят бизнеса за 12-и път на международното изложение Вода София от 27 до 29 март 2018 г. в Интер Експо Център. Продукти и технологии на над 100 световни бранда ще демонстрират най-модерните технологии за вододобив, пречистване и обработване на водите. На изложението всяка година се обсъждат и ключови въпроси за развитието на сектора не само в България, но и в Европа.

На 10-ата международна конференция Булаква ще се коментира темата „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор - иновативни решения и финансови стратегии“. Много силно е международното участие във форума тази година. Един от важните акценти - как да се изберат ефективни и финансово изгодни решения за отпадъчни води - ще бъде засегнат от Кароли Ковач, председател на Унгарския воден клъстер и бивш председател на Европейската асоциация по водите.

Д-р Клара Рам, председател на Група 3 на EurEau по икономически и правни въпроси ще представи нуждите от инвестиции в контекста на постоянно променящите се околна среда и законодателство. Форумът обединява успешно държавата, бизнеса и неправителствените организации за решаването на проблемите в сектора. Ще участват представители на българската държава, на Съюза на ВиК операторите в България, на Световната банка, на Европейския изследователски център. Ще се проведе и международен семинар за управлението на отпадъчни води в държавите по басейна на река Дунав.

На единственото B2B изложение за управление на водите в България Вода София ще бъдат представени услуги, експертиза и технологии за сектора на компании от България, Австрия, Германия, Румъния, Турция, Словакия. Сред редовните участници са Водком България, Вираж Трейд, ТROSAN Теchnologies, Megger България, Амех България, Envirochemie България и др. Директно или чрез своите представителства участват също и чуждестранни лидери като Steinzug Keramo, Kammarton, Kobold Messring, TIROLER ROHRE, Amiantit Pipe Systems, DM Armaturen, Thermaflex Systems и др.

Посетителите ще видят изключително разнообразие на продукти и технологии за вододобив, пречистване и дистрибуция на води. Разнообразие от решения за индустриално използване и пречистване на отпадъчни води, системи за градски и индустриални приложения, поливни системи и напояване са също част от профила на Вода София. На място ще откриете още апаратура за мониторинг на водопроводни мрежи и локализиране на течове, отопление, техника за измерване, регулиране и анализи и др.

Форумът е насочен към редица индустриални производства. Сред тях са фирми за вододобив и водопреработка, ВиК дружества, строителни компании, проектанти, фирми от промишлеността, дистрибутори, агро и хранителни бизнеси, хотелиерството, научноизследователски институти и университети, държавна, общинска и публична администрация, регулаторни органи, публични агенции. Повече за иновациите на Вода София 2018 ще научите на http://www.watersofia.com/index.php/bg/.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.