Фандъкова нареди да махнат "гроба" на площад "Гарибалди"

Фандъкова нареди да махнат
Източник: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди да се премахне от площад "Гарибалди" в София новооткритият монолит при ремонта, т.нар. „водна стена” или както вече стана известен в социалните мрежи - "гроба".

Фандъкова заяви, че решението да се демонтира водната стена е, че е прекалено голяма за малък площад като "Гарибалди". Според нея, стената не се вписва в пространството, а и нямало да коментира колко е водна, предаде БГНЕС.

Кметът каза още пред журналисти, че е по-добре стената да се сложи в сградата на УАСГ, за да напомня на бъдещите архитекти и проектанти за отговорността, която носят.

На картинка е едно, а на живо – друго, проектантите трябва да мислят за това как ще изглеждат идеите им, когато се реализират, отговори Фандъкова на въпроса защо при това положение е одобрена тази водна стена.

Въпросният монумент предизвика множество подигравки в социалните мрежи, като беше оприличен на надгробна плоча и котешка тоалетна. Той вдъхнови и народно творчество за редица колажи и шеговити статуси, а някои дори занесоха на него цветя и вино.

Преди дни бяха премахнати оградите на площада, за да може да се отвори пространството. Хората видяха новата градинска мебел, новото осветление, както и водната стена. При откриването на площада зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов коментира, че срокът не е най-важното нещо, а най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.