Ето колко пари е спечелил Доналд Тръмп за година


Ето колко пари е спечелил Доналд Тръмп за година
Снимка: Getty Images/Guliver

3583

Американският президент Доналд Тръмп е спечелил най-малко 479 млн. долара през 2018 г. Това сочи данъчната му извадка, съобщава The Independent.

Задълженията да Тръмп обаче са се увеличили с 10 млн. долара до най-малко 315 млн. долара. Най-новият му дълг - ипотечен кредит за над 25 млн. долара - е поет за покупката на дом с осем спални в Палм Бийч, близо до голф курорта му Мар-а-Лаго, който е бил собственост на сестра му, пенсионирания федерален съдия Мериан Тръмп Бари.

Доналд Тръмп вече наруши две неписани правила за бизнеса и финансите на американските президенти. Той не се отказа от компаниите си, каквато е практиката и продължи да управлява едновременно страната и компанията си.

По документи управлението на Организация Тръмп премина в ръцете на синовете на милиардера Доналд-младши и Ерик, но Доналд Тръмп остава началник на организацията.

Освен това Тръмп продължава да отказва да публикува данъчните си декларации, каквато е практиката за кандидатите за президент и президентите от десетилетия. Тръмп казва, че данъчните служби правят одит на декларациите и не може да ги публикува.

Финансовите разкрития не са толкова детайлни колкото данъчните декларации. Те дават възможност на служителя да посочи доходите си по категории, докато данъчните декларации представят цялата картина на финансите на лицето.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички