Електромобилите стават реалност за всеки с иновациите на BASF


Електромобилите стават реалност за всеки с иновациите на BASF
Снимка: BASF

3494

Свързваме лятото с емоциите от пътувания с приятели и близки, но малко от нас си дават сметка за проблемите, които създава засиленият трафик по магистралите. По-големият брой пътуващи допринася за нарастване на емисиите на азотен оксид и въглероден диоксид, оказвайки неблагоприятно въздействие върху качеството на въздуха и климата. А до 2025 г. се очаква близо 1.5 милиарда коли да се движат по пътищата из целия свят.

„Нарастващата нужда от мобилност поражда предизвикателства, но същевременно осигурява огромни възможности за разработването на иновативни технологии,” казва д-р Мартин Брудермюлер, председател на Съвета на изпълнителните директори и директор „Технологии“ на BASF.

BASF, водещият световен доставчик на химикали за автомобилната индустрия, осигурява широк набор от решения, като автомобилни катализатори за вредни емисии, системи за боядисване, високотехнологични пластмаси и добавки за горива. След разработването на катализаторния конвертор през 1973 г., катализаторните технологии на BASF са отстранили над 1 млрд. тона замърсители. Компанията винаги е била и ще продължава да бъде ангажирана с идеята за подобряване на качеството на въздуха. Непрекъснатото развитие на високите технологии за контрол на емисиите и нарастващото търсене на електромобили ще допринесат за намаляването на емисиите и подобряването на качеството на въздуха.

Повече за иновациите, разработвани и предлагани от BASF, прочетете в Actualno.com.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички