Екстремните здравословни навици на шефа на Twitter Джак Дорси


Екстремните здравословни навици на шефа на Twitter Джак Дорси
Снимка: Getty Images/Guliver

8978

Всеки има право на своите малки странности, но изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси пренася здравословния живот на следващо ниво. Някои от практиките, които спазва, са доста строги, но той твърди, че му помагат да издържа на стресиращото ежедневие.

Сутрин например Дорси си взима леденостудена вана - буквално леденостудена, веднага след като се измъкне от леглото. Твърди, че това го събужда най-добре, че "отключва" ума му. Ако обаче мислите да последвате съвета му, имайте предвид, че тази рязка смяна на температурите може да е опасна за сърцето.

Шефът на Twitter също така се храни само веднъж на ден - на вечеря. Обикновено яде някакво месо със зеленчуци. "По този начин съм по-фокусиран през деня. Не губя време за закуска и обяд и се съсредоточавам върху работата си", казва той, цитиран от CNBC.

А през уикендите понякога почти не се храни. Хапва например в петък вечер и следващото му хранене е в неделя, като междувременно пие много вода. "Първият път, когато го направих, се чувствах все едно, че халюцинирам. Беше странно. Следващите пъти стана по-лесно. Осъзнах колко много от времето ни се върти около храната", коментира още Дорси.

За да избегне вредните ефекти на продължителното седене, предприемачът работи прав на бюро, което е на нивото на гърдите. Също така се старае да ходи много пеша, например сутрин ходи до офиса пеш, което е нетрадиционно за САЩ. Иначе не си пада по фитнеса и прави само 7-минутни тренировки.

Вечер Дорси пак подлага тялото си на екстремни разлики в температурата - първо влиза в сауна за 15 минути, а после пак в леденостудена вана за три минути. Повтаря процеса цели три пъти. По този начин, твърди той, се отървава от токсините в тялото си.

Здравословните навици на Дорси определено звучат малко крайно, затова не ви препоръчваме да ги изпробвате, освен ако преди това не сте се консултирали със специалист.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички