Едно от най-машабните събития за социални иновации ще се проведе в София през ноември


Едно от най-машабните събития за социални иновации ще се проведе в София през ноември
Снимка: Research for Change

1983

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на бизнеса, институциите и социалните иновации от България и Европа. В общ диалог те ще обсъдят как може да се използва силата на социалното предприемачество и иновациите за създаването на по-добър свят за децата и младежите. Мащабното събитие е с вход свободен, но предварителната регистрация онлайн е задължителна. Тя вече е отворена и може да бъде направена до 23:59 часа на 21 ноември или до изчерпване на местата.

В отделните дискусионни панели в програмата участие ще вземат над 40 водещи имена в различни сфери. Някои от лекторите, които ще се включат от българска страна, са: Деница Сачева – заместник-министър на образованието и науката, Н.П. Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания, Силва Зурлева - Член на борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, Гжегож Кониечни – Изпълнителен директор на ING Bank, клон България, както и шест социални предприемачи – финалисти в конкурса ПРОМЯНАТА като Емилиян Кадийски – съосновател на Враца софтуер общество, Елисавета Белобрадова – съосновател на Оле Мале, Николета Попкостадинова – основател на Loveguide.

Специално за конференцията в България пристигат и Мария Габриел, Еврокомисар за цифрова икономика и общество, София Брейтхолц – изпълнителен директор на Reach for Change, както и социални предприемачи от пет европейски държави като Желко Кхермайер – основател на Feelif (Словения) и носител на наградата Еuropean Social Innovation Competition за 2017 г., Гунила Люндберг – основател на IT Guide (Швеция), Ирма Любартиене – основател на Dramblys (Литва), Марко Грегович, основател на Brodoto (Хърватия).

Международната конференция „Партньорство за промяна“ се организира от Reach for Change – междунардона фондация, имаща за цел чрез мултисекторни партньорства да открива, развива и разраства социални иновации, които подобряват живота на децата и младежите. В България тя е най-позната с петте издания на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, организиран съвместно с Нова Броудкастинг Груп. Към момента фондацията подкрепя повече от 100 социални предприемачи в своите Инкубатори в 17 държави в Европа, Африка и Азия.

Конференцията се организира по проект №BG05M9OP001-4.001-0139 „Трансфер на иновативни практики за повишаване на социалното въздействие от дейността на социалните предприемачи”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички