Едно на всеки пет деца в света живее в бедност


Едно на всеки пет деца в света живее в бедност
Снимка: Thinkstock

2555

Едно на всеки пет деца в развитите страни се намира в относителна бедност, гласи последният доклад на УНИЦЕФ, който бе публикуван в четвъртък.

Според информацията САЩ и Нова Зеландия са демонстрирали едни от най-лошите резултати по отношение на грижите си към благосъстоянието на младите, като в Нова Зеландия е отчетен и най-големият процент на младежи с нестабилно психическо здраве и склоност към самоубийство.

Статистическите данни сочат, че средно 13% от децата в тези страни нямат достъп до защита и богата на нутриенти, качествена храна. В САЩ и Великобритания този процент от децата достига дори 20 на сто.

„По-високият доход не означава автоматично по-добри условия за децата и в някои страни дори задълбочава неравенството”, коментира данните Сара Кук, директор на изследователския център „УНИЦЕФ Иносенти”, който провежда проучването.

Оценката на 41-те страни е направена въз основа на фактори като достъп до образование, ментално здраве, злоупотреба с алкохол, икономически облаги и заобикаляща среда. Както обикновено България се намира в дъното на класацията, като след нея се нарежда само Чили.

Норвегия, Германия и Дания са пък съответно страните, които оформят най-положителните показатели по отношение на благосъстоянието на децата.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички