Джесика Алба сподели най-ценния си бизнес съвет

Джесика Алба сподели най-ценния си бизнес съвет
Източник: Getty Images/Guliver

Повечето хора я познават като актриса, но Джесика Алба от години е и успешна бизнес дама. През 2011 тя основа компанията си The Honest Company, която произвежда продукти за дома и личната грижа, произведени по екосъобразни начини.

Миналата година фирмата достигна приходи от 300 млн. долара, но и премина през доста предизвикателства - преговори за придобиването ѝ се провалиха, имаше негативни отзиви в медиите заради дела във връзка с използвани съставки и т.. Сменен бе и изпълнителният директор. 

Въпреки всичко, Алба продължава да работи вдъхновено за успеха на проекта си. От Inc.com са я попитали какъв съвет би дала сама на себе си, ако можеше да се върне в началото, още при създаването на The Honest Company.

7 знаменитости, на които им е забранено да ходят в Китай

Когато си звезда, всички врати за теб са отворени, нали? Не съвсем. За някои знаменитости дори цели граници са непр...

"Процесът на работа е толкова важен. Ако още от началото бяхме разписали какви ще са процесите ни за определени неща, щяхме да сме по-бързи и ефективни. Тогава нямахме представа дори колко голяма трябва да е централата ни или колко служители да наемем. Работехме през уикендите. Сега гледам на безсънните нощи като "доброто старо време", но щеше да е полезно да имаме по-дългосрочна стратегия. Дори и само за вземането на решения. Трябва да има цял процес за това. От всеки отдел трябва да присъстват. Трябва да се обсъждат възможните последици, не само самото решение", споделя Алба. 

Актрисата обаче не съжалява за нищо, което е направила. "Човек се учи с времето. Болките и проблемите, през които съм преминала, са ме превърнали в личността, която съм днес."

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.