Джак Ма: Интернет технологиите ще решат бъдещето на света


Джак Ма: Интернет технологиите ще решат бъдещето на света
Снимка: Getty Images

3903

Разработваните и внедрявани интернет технологии ще определят бъдещето на страните и икономиките през следващите 100 години. Това обяви на откриващата се днес трета Световна конференция по управление на интернет (World Internet Conference) обяви основателят на онлайн гиганта за онлайн търговия Alibaba Джак Ма.

„Ако погледнем в историята, то цикълът на всяка технологична революция е около 50 години. В следващите 30-40 ще се внедряват нови интернет технологии, което ще започне да оказва влияние на живота ни и ще определи бъдещето на всяка страна и отрасъл за следващите 100 години”, обяви той, цитиран от ТАСС.

„Революцията в областта на интернет превръща данните в главен ресурс. В бъдеще това ще стане основен материал в производствената сфера”, смята Джак Ма.

Следващите 30 ще станат най-важните, когато новите технологии ще се интегрират в традиционните отрасли на икономиката. Независимо от това, с което се занимавате или от мястото на което живеете, ще усетите промените. Това ще бъде добро време не само за интернет компаниите, но и за талантите, които ще могат да използват тези технологии”, добави основателят на „Алибаба”.

„Трябва да помагаме за разпространението на интернет технологиите, за да превърнем технологичната революция в благосъстояние на човечеството”, подчерта той.

Третата Световна конференция по управление на интернет се провежда в Китай.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички