До края на октомври става ясно качествен ли е ремонтът на "Графа"


До края на октомври става ясно качествен ли е ремонтът на "Графа"
Снимка: БГНЕС

2921

Очаква се до края на месеца да приключи оценката на експерти от Университета по архитектура за ремонта на улица „Граф Игнатиев” в столицата. Тя беше поискана от кмета Йорданка Фандъкова, за да се установи има ли пропуски в работата на Строителния надзор, след съмнения за качеството на използваните материали при реконструкцията на улицата в центъра на града.

„Към момента с професор Димитър Назърски, с който реално водим кореспонденция, сподели, че към момента отговарят на необходимите изисквания. Те притежават съответните сертификати за качество. Всеки един материал, който се влага на „Граф Игнатиев”, се подлага на още един допълнителен тест – лабораторен, който доказва тяхната здравина и устойчивост в метеорологичните условия”, заяви заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев по време на инспекция на ремонта на улица „Солунска”, предаде bTV.

Стана ясно, че релсовият път по улица „Граф Игнатиев” вече е завършен. В момента се работи по контактно-кабелната мрежа и поставянето на настилките. На обекта работят активно над 200 души. Крусев допълни, че зависи от метеорологичните условия дали ремонтът ще приключи в срок.

Представител на фирмата-доставчик също е посетил обекта и е инспектирал материала, който се поставя около релсовото трасе на улица „Граф Игнатиев”, без да открие несъответствие в качеството.

Спорното качество на ремонта извади софиянци на протест с искания за оставки, както на столичния кмет Йорданка Фандъкова, така и на заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички