До края на годината Хасково ще има 105 санирани блока


До края на годината Хасково ще има 105 санирани блока
Снимка: БГНЕС

4352

Големият ни проект е за енергийната ефективност. Вече имаме 28 блока, които са санирани. Това каза кметът на Община Хасково Добри Беливанов пред "Фокус".

„До края на годината очакваме около 105 блока да бъдат предадени на нашите съграждани. Стават красиви, функционални. Предполагам, че ще се отрази и върху отоплението. Следващата година очакваме, че правителството и Народното събрание ще отпуснат още средства, с което покриваме някъде около 90% от панелните блокове. Работим и по асфалтирането на улиците“, заяви Беливанов.

По думите му следващата година предстои благоустрояването на града.

„В момента, след като санираме блоковете, започваме и облагородяване на междублоковите пространства, изграждане на детски кътове. Освен това и военният министър Красимир Каракачанов беше върнал един голям парцел от около 57 декара. Имаме идеята да изградим един голям, хубав градски парк. Там е също и паметникът на 10-и Родопски полк. Той е на около 500 м от центъра и ще бъде вторият зелен център на града ни“, посочи той. Кметът на Хасково уточни, че следващата година вероятно ще потърсят възможност да модернизират уличното осветление не само в града, а и в цялата община.

„Имаме разработен проект с Гърция, но за момента все още не е получен. Може би ще търсим други възможности“, каза още Добри Беливанов.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички