Депутатите без ваканция за Великден

Депутатите без ваканция за Великден
Източник: БГНЕС

Няма да има великденска ваканция за Народното събрание. Това е решило ръководството, твърди в. "24 часа".

Според публикацията решението е взето, за да може парламентът излезе в предизборна кампания от 13 до 27 май - за евроизборите. Припомняме, че на 26 март предстои вотът за новия Европейски парламент, а има доста депутати, които са кандидати за евродепутати - например от ГЕРБ това са Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Младен Шишков, от нФСБ е Валери Симеонов.

Заради отсъствието на цялата парламентарна група на БСП опасността да няма кворум си остава сериозна и затова управляващите са се спрели на варианта с прихващането на ваканциите - отмяна на празничната и прехвърлянето ѝ от 13 май.

Предизборната ваканция обаче няма да е пълна - комисиите на парламента ще провеждат заседания. Според парламентарния правилник, ваканцията на народните представители може да се мести, отменя и каквото се реши по целесъобразност.

В същото време обаче сред част от народните представители имало недоволство от това решение. Причината - вече са направили планове за пътуване със семействата, тъй като великденската ваканция на парламента фигурира в правилника му. Сега се налагало да отменят резервации. Разочарованите се чудели не е ли по-добре да се работи отсега във вторниците, а останалите дни да се отработят във вторниците след евроизборите. Това обаче значи не една, а две ваканции или общо цял месец, в който НС няма да заседава - аргумент, който ще се използва от опозицията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.