Частичното решение за БДЖ се отлага, за да се намери цялостно


Частичното решение за БДЖ се отлага, за да се намери цялостно
Снимка: БГНЕС

2188

Водим разговори, в полза на дружеството е тези разговори да останат конфиденциални докато не намерим решение. Затова днес отложихме частичното решение, за да намерим в близките десетина дни цялостно решение на проблема със заема на БДЖ. Това каза финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БГНЕС.

„Цялостно решение се търси. Това означава интензивни разговори с облигационерите, от които ще се опитаме да постигнем по-добър резултат като цяло за компанията и да уредим еднократно окончателно всички взаимоотношения по повод на изтегления през 2007 г. облигационен заем в размер на 250 млн. лв.. От него са останали около 103 млн. лв.”, обясни финансовият министър.

Той посочи, че се водят разговори дали е възможно да се постигне някаква отстъпка от страна на облигационерите. „На част от разноски, част от лихви. Този тип разговори се водят с облигационерите, които са отпуснали кредит”, обясни той.

Според него тези десетина дни, в които ще се водят разговори, не са критични за БДЖ. „Ако бяха критични, щяхме да действаме по-решително. Имаме още малко време, за да намерим възможно най-доброто решение. Най-лесно е веднага да се разплатим, търсим оптимизация”, обясни той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички