Български компании подписаха с китайски партньори договори за износ


Български компании подписаха с китайски партньори договори за износ
Снимка: Пресцентър на МИ

2310

Български компании от хранително-вкусовата и козметичната промишленост подписаха договори за износ за над 30 млн. евро само за първите дни на Първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки /CIIE/, което се провежда в Шанхай в периода 5-10.11.2018 г.

Министър Караниколов е начело на българската бизнес делегацията, в която влизат представители на 32 български компании-изложители, представящи своите стоки и услуги в секторите - хранително-вкусова промишленост, козметика и услуги, съобщиха от Министерството на икономиката.

Още в първите дни на изложението български фирми са осъществили множество директни продажби и контакти с потенциални китайски партньори - дистрибутори на козметика, храни и напитки. Подписани са вече няколко предварителни договора за трайна дистрибуция.

Караниколов подчерта, че страната ни участва в Първото издание на Китайския международен панаир, с цел лансиране на българските продукти на китайския пазар. Икономическият министър благодари на китайската страна за поканата за участие на български компании в Изложението, както и за отличната организация на събитието. „Считаме, че има още възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ. Надявам се вашият пример да е основа за задълбочаване на партньорството с Китай“, допълни той.

В първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки участват над 130 държави, а българското национално участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на икономиката. Над 3 600 международни компании ще проведат дискусии и B2B срещи с над 400 000 търговски компании от Китай и страни отвъд океана.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички