Британците атакуваха Huawei на тема сигурност

Британците атакуваха Huawei на тема сигурност
Източник: Getty Images/Guliver

Британски длъжностни лица обвиниха китайския технологичен гигант Huawei, че не успял многократно да се справи с пропуските в сигурността на своите продукти и заявиха, че компанията не е демонстрирала ангажимент за тяхното отстраняване. Това предаде БНР.

Констатациите, съдържащи се в доклад, публикуван в четвъртък и цитиран от The Wall Street Journal, подлагат китайския гигант на телекомуникационното оборудване на нов международен натиск в момент, когато компанията се опитва да отблъсне американските обвинения, че нейните съоръжения представляват заплаха за киберсигурността.

В доклада официалните представители на Великобритания посочат, че са особено загрижени, че Huawei не е приложила практиките за киберсигурност в цялата страна, които компанията обеща да въведе още през 2012-а година, същата година, когато доклад на Конгреса на САЩ определи за пръв път китайската технологична фирма като заплаха за националната сигурност.

Въз основна на този доклад на Конгреса беше въведена ефективна забрана на продукти на Huawei в САЩ. Но много други чуждестранни пазари, като този в Обединеното кралство, използваха най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света в лицето на Huawei в техните безжични оператори. В последно време обаче редица съюзници на САЩ започнаха да обмислят ограничения, които да не позволят на китайската компания да участва при изграждането на съвременните мобилни мрежи от пето поколение, известни като 5G мрежи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.