Бразилия отмени визите за граждани на още 4 държави

Бразилия отмени визите за граждани на още 4 държави
Източник: Pixabay

Ако някога сте имали мечта да гледате мача на стадион „Маракана“ в Рио де Женейро, вече можете да го направите, без да се налага да ходите до консулството, съобщава CNN. От 17 юни гражданите на САЩ, Канада, Япония и Австралия не се налага да ползват виза, за да посетят Бразилия.

Необходим е валиден паспорт, с който в продължение на 90 дни може свободно да се пътува в страната. Има възможност и за удължаване на престоя до 180 дни, но в този случай трябва да се посети местното Федерално бюро, където да се подаде молба.

Отпадането на визите беше оповестено още през март – малко преди визитата на бразилския президент Жаир Болсонаро в Белия дом. Малко след това Бразилия отчете повишен интерес от страна на туристите от тези четири страни. Само през март търсенето на полети от Австралия до Бразилия се е увеличило с 36 на сто спрямо предходната година. За САЩ повишението е с 31 на сто спрямо година по-рано.

През последната година много от авиокомпаниите добавиха допълнителни полети до нови бразилски градове. През ноември 2018 година най-голямата бразилска авиокомпания GOL пусна директен полет до Маями и Орландо. Virgin Atlantic и Norwegian Air също пуснаха директен полет от Лондон до Сао Паоло и Рио де Жанейро.

Европейците от години не се нуждаят от виза, за да посетят Бразилия. Гражданите на съседните латиноамерикански държави пък могат да преминават свободно границата само като предоставят лична карта.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.