Борисов: Отидох в Русия да видя какво трасира Радев, а то не беше нищо

Борисов: Отидох в Русия да видя какво трасира Радев, а то не беше нищо
Източник: БГНЕС

Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол днес (8 юни).

Днес той отговаря на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев за визитата си в Москва преди седмица.

"Срещата с мен бе три часа. Толкова да не съм бил със заклет преводач и толкова да не съм разбрал какво казваше", каза Борисов, цитиран от Actualno.com.. Той обяви, че е говорено за допълнително количество газ, което да влезе в България.

„Пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да вярвам? Като дойде в България, ще го помоля да ви обясни на руски, това мога да направя“, каза още той.

Друга реплика на премиера Борисов бе в отговор на Кутев, който заяви: „Президентът Румен Радев има по-висок рейтинг от вас и вие очевидно не можете да свикнете с това“.

"ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента", каза още Борисов.

Той отхвърли намека на Кутев за лиспа на разбирателство с руския президент.

"Вместо да дебатираме как да се справим с по-големия проблем, разговаряме за това как беше спрян Южен поток, за корупционните практики, и т.н. Това не ни помага. Най-добронамерено се обадих на Румен Овчаров: ние имаме договор за доставка на газ от Русия до 2030 г. Сега се договаряме за допълнително количество - трябва да видим как да го прекараме до Сърбия, Македония, Гърция в съответствие с Третия енергиен пакет. Това е проблемът на ЕК с Русия. Затова буксува и Северен поток", каза Борисов.

Той анонсира, че на 13 юни предстои нова среща с министрите на енергетиката от страните, които получават руски газ, за да се договори как част от горивото да се търгува на територията на България, а другата част да се търгува чрез директни договори със Сърбия и Унгария.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.