Борисов: Инвеститорите ще дойдат в Северозапада заради магистрала "Хемус"


Борисов: Инвеститорите ще дойдат в Северозапада заради магистрала "Хемус"
Снимка: БГНЕС

2835

Все повече инвеститори ще идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори.

Това обеща премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг.

Разширението е на площ от 11 хил. кв. м и е направено с инвестиции от 7 млн. евро. Предвижда се ръст на производствения капацитет с 30 на сто и на работните места с около 100.

„Всичко е важно. Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, когато виждат, че автомагистрала „Хемус“ върви и се строи и аз съм убеден, че догодина вече ще подминем Севлиево. Защото проектите са готови, търгуват се. Едната част почва да се строи – от Белокопитово към Търговище също и това ни е приоритет на приоритетите. Убеден съм, че тогава все повече инвеститори ще продължат да идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори“, коментира Борисов и добави, че продукцията може да се изкарва.

„То не е само дали инвеститорът, който е тук, ще дойде от аерогарата бързо. Въпросът е и готовата продукция. Това са по 6 ТИР-а на ден. 30 дни по 6 ТИР-а са 180 ТИР-а. Затова и тунелът под Шипка ни е толкова важен. Затова Севлиево, Габрово надолу чакат немските, австрийски, американски инвеститори, които са там, пътят да отиде по-бързо. С една дума - много глупости са направени в миналото, да не се връщаме“, подчерта премиерът.

Според него сега имаме редкия шанс да идват инвеститори и когато държава и местна власт работят в синхрон, няма никакви претенции относно изграждането на завода, съдействието от страна на общината и на държавата.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички