Бойко Борисов се оказа с 10 акта от КАТ


Бойко Борисов се оказа с 10 акта от КАТ
Снимка: БГНЕС

2939

Премиерът Бойко Борисов стана жертва на грешка, след като неизправност в системата на КАТ присъди десет акта за нарушения на негово име. Вътрешният министър Валентин Радев е представил справката за това колко пари от глоби дължат някои ведомства за нарушения на пътя, съобщи в. "24 часа". Тази справка идва по искане на самия Борисов, който през април пожела да научи кои държавни служители са с неплатени глоби, след като тогава от всички министерства твърдяха, че са изрядни.

Истината е, че Бойко Борисов от години не шофира личен автомобил, но пък има актове на коли от Министерски съвет. Ядосан от наличието на неплатени глоби, премиерът разпоредил проверка, която показала, че паричните наказания са платени отдавна, но системата на КАТ не е отчела това. Вътрешният министър бил посъветван да отстрани проблема.

Според служители на Пътна полиция проблемът идва най-често от това, че се попълват погрешно платежните нареждания, когато се правело плащането в банката. Освен това платените фишове не се отразяват в системата като платени, когато се плаща повече от една санкция от една и съща банкова сметка.

Друг проблем е, че хората масово бъркат номера на акта за установяване на административно нарушение с наказателното постановление.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички