Бившият шеф на ДАИ: Уволниха ме, защото подавам сигнали за корупция


Бившият шеф на ДАИ: Уволниха ме, защото подавам сигнали за корупция
Снимка: mtitc.government.bg

3281

"Уволниха ме, защото съм неудобен и подавам сигнали за корупционни схеми. Това е лично отношение на господин Московски, защото подадох сигнал срещу Цветелин Цветанов, - негово лично назначение, те са били съученици. Винаги, когато подам сигнал срещу мен започва кампания."

Това заяви вече бившият вече шеф на дирекция „Автомобилна администрация” в София Кънчо Димитров пред bTV.

Димитров уточни, че е бил помолен да си подаде оставката, но категорично е отказал, след което е излязъл в болничен. Това се случва през юни 2017 година. Именно фактът, че седем месеца е бил в болнични е основният мотив за отстраняването му от транспортния министър Московски, допълни Димитров.

Като причина за отстраняването му били сигнали за продажба на книжки, благодарение на които миналата година бяха арестувани 12 служители на ДАИ. Заключението на прокуратурата беше, че става въпрос за престъпна група за продажба на книжки, припомни Димитров.

Той каза още, че е правил много опити да разговаря лично с Ивайло Московски, но министърът отказал.

"Имам съмнения за политически чадър над определени хора, но не мога да го кажа, защото ще ме съдят", уточни бившият шеф на ДАИ.

Припомняме, че на 12 юни миналата година министърът на транспорта Ивайло Московски уволни началника на ДАИ-София Кънчо Димитров. Той разпореди освобождаването и на всички служители, за които има информация, че са замесени в корупционната схема с шофьорските изпити.

По-рано на 9 юни 2017 година след акция на ГДБОП и прокуратурата бяха задържани 12 служители на ДАИ. Тогава бе обявено, че те се манипулирали системата така, че вместо на случаен принцип, да се падат избрани от тях даяджии за провеждането на т.нар. кормуване за получаването на свидетелство за управление на автомобил. Парите били давани от шефове на автошколи.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички