Бил Гейтс даде интересен съвет как да откриете в какво ще сте най-добри


Бил Гейтс даде интересен съвет как да откриете в какво ще сте най-добри
Снимка: Guliver/Getty Images

6917

Много хора се лутат в намирането на професионална посока в живота. Милиардерът Бил Гейтс има доста любопитен съвет за всички тях.

Ако човек иска да открие нещото, в което е най-добър, трябва да си спомни по какво е бил наистина увлечен през тийнейджърските си години. "Това, с което сте били обсебени между 13 и 18-годишна възраст - това е, в което имате шанс да се отличите", заявява Гейтс в телевизионно интервю.

Самият той е бил запален по писането на софтуер като младеж и това хоби доста му е помогнало. После основава Microsoft, става милионер още през 20-те си години, а днес е вторият най-богат човек в света.

"Единственото нещо, което правех вманиачено, беше да пиша или да се опитвам да пиша софтуер", разказва Гейтс. Първият, който създава, бил дигитална версия на играта морски шах.

Разбира се, младежкото увлечение е само началото. Гейтс признава, че е бил доста суров към самия себе си, за да подобри уменията си. 

"На 15 г. си мислех, че съм страшно добър. Но по различни проекти се случваше да се срещна с по-напреднали от мен. Това беше много полезно, защото получавах база за сравнение. Постоянно се питах: Колко по-добър мога да стана?", допълва предприемачът.

Е, явно достатъчно, за да напусне "Харвард", да основе собствена компания на 20 г. и днес да притежава близо 98 млрд. долара. 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички