БСП поиска оставката на Горанов заради партийните субсидии


БСП поиска оставката на Горанов заради партийните субсидии
Снимка: БГНЕС

2838

БСП ще поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев след неформална среща на членове на НС на партията и депутати от левицата, предаде БГНЕС.

„Тъй като има огромно напрежение в българското общество, което касае Закона за политическите партии и неправомерното изхарчване на държавни средства – взехме решение да търсим отговорност на финансовия министър Владислав Горанов за този акт на неправомерно отпуснати пари, защото това изцяло е негова вина. Отговорност се търси като се иска оставката – и ние ще искаме оставката на финансовия министър Горанов за неправомерно изхарчени държавни средства“, съобщи Драгомир Стойнев от ръководството на партията след срещата.

На въпрос защо никоя политическа партия не е реагирала на изплащането на по-високите субсидии, Стойнев отговори, че БСП има пълна готовност да върне надплатените средства. „Но начинът, по който са изхарчени парите, е неправомерен, и някой трябва да понесе отговорност“. Укоримо е, че никоя партия не е реагирала, но вината е изцяло на министерството на финансите и изцяло на управляващите, защото този закон е гласуван по време на тяхното управление, допълни Стойнев. „Законът е ясен и в държавния бюджет е записано ясно, че един глас се заплаща по 11 лева“, добави Стойнев.

Не е ясна сумата, която БСП трябва да върне в държавния бюджет.

„След вчерашното заседание на Националния съвет на партията беше взето решение за връщане на ПГ на БСП в работата на парламента. Днес имахме среща с народните представители, на която дообсъдихме следващите ни действия. Взе се решение от днес депутатите да влязат в парламентарните комисии, да се включат в работата на парламента, и от утре в пленарна зала ПГ на БСП да участва в заседанието на парламента“, допълни Горанов.

Основен приоритет на народните представители на БСП при връщането им в работата на парламента ще бъде внасяне на промени, които касаят борбата с корупцията в Закона за съдебната власт.

Стойнев отказа да коментира отказа на Делян Пеевски от ДПС да замине като евродепутат в Европейския парламент.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички