БНБ вече ще публикува таксите на доставчици на платежни услуги


БНБ вече ще публикува таксите на доставчици на платежни услуги
Снимка:

2306

От 31 октомври на интернет страницата на Българската народна банка (БНБ) е достъпна новата подрубрика "Съпоставяне на такси на доставчици на платежни услуги", съобщи пресцентърът на институцията.

В подрубриката се публикува актуална информация за таксите за потребители (физически лица) на лицензираните от БНБ доставчици на платежни услуги и клонове на доставчици на платежни услуги, осъществяващи дейност на територията на страната (банки, платежни институции и дружества за електронни пари).

Доставчиците на платежни услуги са задължени да подават информация в БНБ при всяка промяна на таксите, комисионите и лихвените проценти за съответните услуги, като информацията на интернет страницата ще бъде актуализирана към датата на влизане в сила на съответната промяна при доставчика на платежни услуги.

Достъпът на потребителите до тази информация е безплатен.

Най-представителните услуги, свързани с платежна сметка в България, за които се представя информация на интернет страницата за съпоставяне на таксите, са групирани в 5 таблици - общи услуги по сметката (откриване, поддържане, закриване), карти и пари в брой (обслувжане, теглене, плащане, справка), плащания (без карта, кредитен превод, комунални плащания), овърдвафт.

Данните са публикувани в екселски таблици на български и английски език, които могат да се свалят от сайта на БНБ. Доставчиците на платежни услуги са подредени по азбучен ред, като за представяне на информацията се използва еднакъв шрифт и форматиране.

Потребителите могат да уведомяват БНБ при установяване на публикувана неточна информация на интернет адрес press_office@bnbank.org.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички