Автобусните превозвачи заплашиха с протести


Автобусните превозвачи заплашиха с протести
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

2679

Ако неяснотите в предлаганите от държавата мерки за подобряване на безопасността на пътя не бъдат изчистени, превозвачи, сдружения на шофьори и граждани излизат на протест. Това обявиха представителите на бранша по време на пресконференция, провокирана от вчерашното обсъждане на предлаганата от КФН система "бонус - малус". Българското обединение на шофьорите, Съюзът на преподавателите по авто- мото подготовка, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Камарата на автомобилните превозвачи и граждани изразиха разочарование от Комисията за финансов надзор, подготвила според тях без аналитична преценка системата "бонус - малус".

"Представителите на администрацията се държат така, сякаш държавата е тяхна и не носят никаква отговорност за действията си и вредите, които ни насят", заяви Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. "Ще трябва да плащаме за нещо, за което „Гражданската отговорност“ не ни обезпечава", предупреди тя и поясни - ако нарушите правилника за движение по пътищата като карате с 10 км повече, вашата „Гражданска отговорност“ автоматично ще бъде увеличена, без да сте нанесли щета на застрахователя, без той да е платил за тази щета, без да имате някакво обезпечение за това, че ще плащате по-висока застраховка.

"Просто ще трябва да даваме едни безотчетни пари, които ще потъват в касите на застрахователите и които най-вероятно някъде ще бъдат разпределяни след това", добави Милтенова. По думите ѝ държавата, понеже не е в състояние да се справи с корупцията, не е в състояние да се справи с контролните си органи и да осъществява контрол на пътя, за пореден път се опитва да нанася на гражданите, на обикновения български народ, рестриктивни мерки, с които му причинява финансови щети. За това, че държавата не е в състояние да се справя с произшествията по пътищата и да контролира процеса, вместо да увеличи наказанията и глобите да постъпват в държавния бюджет, ще бъдат наказвани шофьорите и парите ще отиват в частните каси на застрахователите, изтъкна Миленова.

Още подробности прочетете в Actualno.com.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички